Menu
ΛΙΣΤΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

Εταιρία

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ

Η ΚΕΝΤΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ.

 • 1977­­­­­ Για να μιλήσουμε για την ΚΕΝΤΙΑ σήμερα, πρέπει πρώτα να γνωρίσουμε την ιστορία πίσω από ένα όνομα που μέσα στα χρόνια, έγινε συνώνυμο της ποιότητας και του εκλεπτυσμένου γούστου. Πάμε λοιπόν στο 1977, στον Πειραιά, όπου ο Ευστράτιος Πασγιάνος ιδρύει την εταιρεία με την επωνυμία «Ε. Πασγιάνος & Σια ΟΕ». Το πρώτο κατάστημα χονδρικής πώλησης κεντημάτων βάζει τις βάσεις για την περεταίρω πορεία της εταιρείας και ανοίγει ουσιαστικά και το πρώτο από τα πολλά και επιτυχημένα κεφάλαια της ιστορίας της ΚΕΝΤΙΑ.
 • 1981­­­­­ Άλλη μία ημερομηνία σταθμός καθώς η εταιρεία επεκτείνει τη γκάμα των προϊόντων της εισάγοντας λευκά είδη από το εξωτερικό.
 • 1989 Η δεύτερη γενιά ακολουθεί τα σταθερά και επιτυχημένα χνάρια της πρώτης και ο Ιωάννης Ε. Πασγιάνος αναλαμβάνει διοικητικό ρόλο.
 • 1990 Με το βλέμμα στραμμένο στις ανάγκες τις αγοράς και με γνώμονα τις αδιαπραγμάτευτες αξίες της ποιότητας και της συνέπειας, αρχίζει η παραγωγή προϊόντων μέσα από τη λειτουργία της ιδιόκτητης, σύγχρονης μονάδας μεταποίησης που πληροί τις πλέον αυστηρές προδιαγραφές.
 • 1992 Η εταιρεία αλλάζει νομική μορφή και μετατρέπεται σε ΑΕ με την επωνυμία ΚΕΝΤΙΑ. Ένα νέο κεφάλαιο αρχίζει να γράφεται με πρωταγωνιστές την ποιότητα, την υψηλή αισθητική αλλά και την άρτια, ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων, αποτέλεσμα καθημερινής αναζήτησης νέων μεθόδων και τεχνολογιών. Όλα τα παραπάνω, εμπλουτισμένα με την τεχνογνωσία και την αγάπη γι’ αυτό που προσφέρει, καθιέρωσαν την ΚΕΝΤΙΑ στην ελληνική αγορά ως πρωτοπόρο στα Λευκά Είδη και της άνοιξαν διάπλατα τις πόρτες για νέες αγορές στο εξωτερικό.

Η ΚΕΝΤΙΑ και ένα ταξίδι στο εξωτερικό.

Με το άνοιγμα της ΚΕΝΤΙΑ σε αγορές του εξωτερικού, δεν άργησαν να έρθουν και οι επιτυχημένες συνεργασίες. Οι εξαγωγικές δραστηριότητες επικεντρώθηκαν σε χώρες όπως η Κύπρος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ, η Ρουμανία, η Λετονία αλλά και σε άλλες περιοχές υψηλής αγοραστικής δύναμης αντάξιας του ονόματος και της αδιαμφισβήτητης υπεροχής της ΚΕΝΤΙΑ.

Η ΚΕΝΤΙΑ και ένα ταξίδι που συνεχίζεται.

Μετά από τόσα χρόνια σταθερής και επιτυχημένης πορείας στην εγχώρια και διεθνή αγορά, η ΚΕΝΤΙΑ –μία αμιγώς ελληνική εταιρία πρότυπο- συνεχίζει να διατηρεί τη φρεσκάδα και τη δυναμική της αλλά και μία περίοπτη θέση στην καρδιά των καταναλωτών.

Σήμερα η ΚΕΝΤΙΑ ηγείται της αγοράς, καθώς έχει πετύχει να είναι μία πλήρως καθετοποιημένη μονάδα που: εισάγει 100% βαμβακερά πενιέ υφάσματα ύφανσης εξαιρετικής ποιότητας, τα επεξεργάζεται και στη συνέχεια δημιουργεί και προσφέρει τα απαράμιλλα λευκά είδη που φέρουν την υπογραφή της.

Στα 6.000 τετραγωνικά μέτρα των ιδιόκτητων εγκαταστάσεών της στο Μοσχάτο, σε έναν υπερσύγχρονο και λειτουργικό χώρο, η ΚΕΝΤΙΑ έχει συγκεντρώσει το σύνολο των δραστηριοτήτων της, από την παραγωγή και τη συσκευασία μέχρι τη διακίνηση των προϊόντων της. Με τον τρόπο αυτό, πετυχαίνονται δύο στόχοι: αφ’ ενός η παραγωγική και εμπορική διαδικασία είναι 100% ελεγχόμενη και αφ’ ετέρου, υπάρχει η απόλυτη ευελιξία που επιτρέπει στην ΚΕΝΤΙΑ να ανταποκρίνεται άμεσα στη ζήτηση της αγοράς, εγχώριας και διεθνούς. Τα παραπάνω συγκριτικά πλεονεκτήματα σε συνδυασμό με τον αυστηρό ποιοτικό έλεγχο, δίνουν προβάδισμα στην ΚΕΝΤΙΑ απέναντι σε άλλες εταιρίες του χώρου.

Το διευρυμένο δίκτυο διανομής της εταιρίας αποτελείται από:

 • 11 αποκλειστικά καταστήματα ΚΕΝΤΙΑ SHOP
 • 34 ΚΕΝΤΙΑ Shop in Shop
 • Tο νέο e-shop www.kentia.gr
 • Περισσότερα από 200 σημεία πώλησης σε συνεργαζόμενα καταστήματα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Η ΚΕΝΤΙΑ υπογράφει…

Με έμφαση στη διαρκή εξέλιξη των προϊόντων αλλά και των υπηρεσιών που την έχουν καθιερώσει ως πρωτοπόρο εταιρεία, η ΚΕΝΤΙΑ διακινεί όλες τις επώνυμες μάρκες λευκών ειδών και μόδας καθώς και σειρές που φέρουν την υπογραφή της. Πιο συγκεκριμένα διατίθενται:

 • Η ομώνυμη σειρά ΚΕΝΤΙΑ με προτάσεις λευκών ειδών αξεπέραστης ποιότητας και αισθητικής σε ανταγωνιστικές τιμές που κάνουν την πολυτέλεια, πιο προσιτή από ποτέ.
 • Βρεφικές και παιδικές προτάσεις λευκών ειδών με πρωταγωνιστές τις αγαπημένες παιδικές φιγούρες Barbie και Hot Wheels. Άλλωστε, η ΚΕΝΤΙΑ είναι o επίσημος και αποκλειστικός κατασκευαστής και διανομέας των λευκών ειδών της Mattel, για την Ελλάδα και την Κύπρο.
 • Νέες σειρές και συνεργασίες με διεθνείς οίκους όπως η φίρμα Paul Frank και τα αγαπημένα παιδικά προϊόντα «Mr. Men Little Miss» προστίθενται διαρκώς στη γκάμα των προϊόντων ΚΕΝΤΙΑ καθώς η εταιρία στοχεύει σε συμφωνίες αποκλειστικής κατασκευής και διανομής λευκών ειδών με αναγνωρισμένους οίκους του εξωτερικού.
 • Η επίσης ιδιόκτητη σειρά προϊόντων STAY IN της ΚΕΝΤΙΑ απαντά στην ανάγκη της εποχής για υψηλή ποιότητα και σχεδιαστική πρωτοτυπία σε προσιτές τιμές. Έτσι, η σειρά STAY IN περιλαμβάνει λευκά είδη για κάθε χώρο του σπιτιού που αναβαθμίζουν κάθε στιγμή και αποτελούν μία ολοκληρωμένη πρόταση υψηλής αισθητικής που όλοι μπορούν να αποκτήσουν.

Η ΚΕΝΤΙΑ δεν έχει ένα μόνο πρόσωπο…

…Έχει τα πρόσωπα όλων εκείνων που συμβάλλουν με το δικό τους τρόπο στην καθολική της αναγνώριση ως μίας εταιρίας πρότυπο που υπογράφει μόνο το καλύτερο. Από το σχεδιασμό και τη δημιουργία μέχρι την παραγωγή, την ανάδειξη και τη διανομή των προϊόντων της… Από το πρώτο κομμάτι υφάσματος μέχρι το τελικό προϊόν που θα φύγει από το ράφι και θα γίνει κομμάτι της καθημερινότητας ενός ανθρώπου, ενός χώρου, ενός σπιτιού… οι άνθρωποι που μεσολαβούν, οι άνθρωποι που στηρίζουν, που εμπνέουν, που δημιουργούν κάθετι που φέρει την υπογραφή ΚΕΝΤΙΑ, είναι και εκείνοι στους οποίους οφείλεται η επιτυχία της.

Η ΚΕΝΤΙΑ εγγυάται...

Μετά από τόσα χρόνια επιτυχημένης πορείας και αναγνώρισης, η ΚΕΝΤΙΑ είναι σε θέση να προσφέρει λευκά είδη και σχετικό οικιακό εξοπλισμό αδιαπραγμάτευτης ποιότητας και σχεδιαστικής υπεροχής. Με αίσθημα ευθύνης προς τους καταναλωτές, φροντίζει για το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών και της εξυπηρέτησης που προσφέρει, αλλά και για τη διατήρηση των φιλικών της τιμών κάνοντας προσιτή τη διαχρονική αξία που φέρει το όνομα ΚΕΝΤΙΑ.

Μέσα από κάθε προϊόν που φτάνει στα χέρια των καταναλωτών, η ΚΕΝΤΙΑ εγγυάται μία απολύτως ελεγχόμενη παραγωγική διαδικασία που περιλαμβάνει τις καλύτερες, πιστοποιημένες και ασφαλείς για τους καταναλωτές πρώτες ύλες.

Οι διαρκείς ποιοτικοί έλεγχοι σε όλα τα στάδια παραγωγής και εμπορίας αλλά και οι συνεργασίες με τους πλέον αξιόπιστους και πιστοποιημένους παραγωγούς, αποτελούν δέσμευση άριστης ποιότητας και ασφάλειας.

Η ΚΕΝΤΙΑ έχει ένα όνειρο…

Όνειρο και στόχος της ΚΕΝΤΙΑ είναι να διατηρήσει τη θέση που κατέχει στην προτίμηση και την καρδιά όλων αυτών που την τιμούν μέσα από τις επιλογές τους, καταναλωτών και επαγγελματιών, αλλά και να συνεχίσει να διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στην ελληνική αγορά.

 • Επιθυμούμε κάθε προϊόν που ντύνει, ομορφαίνει, αγκαλιάζει, αναδεικνύει μια μικρή ή μεγαλύτερη στιγμή της ζωής, να αντανακλά όλες τις αξίες ΚΕΝΤΙΑ και να αποτελεί αποτέλεσμα συστηματικής δουλειάς και προσπάθειας.
 • Οικοδομούμε επαγγελματικές σχέσεις επάνω σε γερές, ειλικρινείς και δυνατές βάσεις έχοντας πετύχει μακροχρόνιες σχέσεις αφοσίωσης και εμπιστοσύνης με τους πελάτες και τους επαγγελματίες που συνεργαζόμαστε.
 • Συμβάλουμε στη σταθερή ανάπτυξη, τη θετική εξέλιξη και την ευημερία των μετόχων, των συνεργατών και του ανθρώπινου δυναμικού μας. Όλοι αυτοί, αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ΚΕΝΤΙΑ και την εγγυήτρια δύναμη που μας επιτρέπει να οραματιζόμαστε ένα μέλλον ισχυρό και αισιόδοξο.

Η ΚΕΝΤΙΑ και οι αδιαπραγμάτευτες αξίες της.

 • Υπευθυνότητα Προς τον άνθρωπο, τον συνάνθρωπο, τον εργαζόμενο, τον συνεργάτη, τον προμηθευτή, τον επαγγελματία, τον καταναλωτή.
 • Σεβασμός στο περιβάλλον, μέσα από ποιοτικές πρώτες ύλες και μεθόδους παραγωγής, διακίνησης και εμπορίας που ελαχιστοποιούν το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα.
 • Καινοτομία που στοχεύει στη διαρκή ανανέωση και αναζήτηση νέων υλικών, προϊόντων και υπηρεσιών που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις.
 • Προσφορά με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, νιώθουμε την ανάγκη να επιστρέφουμε στην κοινωνία και να ανταποδίδουμε τη στήριξη και την εμπιστοσύνη που εισπράττουμε. Η ΚΕΝΤΙΑ έχει κοινωνικό πρόσωπο και το αποδεικνύει έμπρακτα μέσα από ειδικά προγράμματα δωρεών και κοινωφελών δράσεων.

ΚΕΝΤΙΑ: Σημεία αναφοράς. Σημεία υπεροχής.

Σημεία αναφοράς αλλά και υπεροχής της ΚΕΝΤΙΑ, αποτελούν οι έξι πυλώνες που αποτελούν τη βάση κάθε δραστηριότητας και επιχειρηματικής της δράσης.

Αδιαπραγμάτευτη ποιότητα

Ποιότητα που αντανακλάται και στα πιο μικρά πράγματα. Στο χνουδωτό άγγιγμα μίας πετσέτας, το απαλό χάδι ενός σεντονιού ή τη ζεστή θαλπωρή ενός παπλώματος… Κάθε τι που φέρει την υπογραφή ΚΕΝΤΙΑ, πριν φτάσει να αναδεικνύει τις προσωπικές και οικείες στιγμές των καταναλωτών, έχει περάσει από μία ολοκληρωμένη και φιλική προς το περιβάλλον παραγωγική διαδικασία που αρχίζει με τις καλύτερες πρώτες ύλες και καταλήγει σε διαχρονικά, εγγυημένα προϊόντα.

Πρωτότυπος σχεδιασμός

Φόρμες και σχήματα, χρώματα και συνθέσεις, μονοχρωμίες και εικαστικές πινελιές… μελετημένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Από την ευελιξία και την εργονομία έως την άψογη αισθητική που προσαρμόζεται στις εκάστοτε ανάγκες, οι συλλογές λευκών ειδών ΚΕΝΤΙΑ αναδύουν νότες σχεδιαστικής υπεροχής και μοναδικού design.

Ποιοτική εξυπηρέτηση και εμπειρία αγοράς

Όπως σεβόμαστε τα υλικά και τα προϊόντα μας, έτσι ακριβώς σεβόμαστε και φροντίζουμε τους πελάτες και τους καταναλωτές μας. Θέλουμε κάθε εμπειρία εξυπηρέτησης σε ένα κατάστημα ΚΕΝΤΙΑ ή σε κάποιο συνεργαζόμενο σημείο πώλησης, να είναι αξεπέραστη, αξέχαστη… ολιστική. Να ικανοποιεί και να αφυπνίζει όλες τις αισθήσεις και σαν ένα σπάνιο κρασί με μοναδική επίγευση, να ακολουθεί τον καταναλωτή ακόμα και αφού φύγει.

Διευρυμένη ποικιλία

Το εργένικο ρετιρέ στο κέντρο της πόλης. Η ήσυχη μονοκατοικία μιας οικογένειας στα προάστια. Ένα πολύβουο φοιτητικό διαμέρισμα, το βιομηχανικού design loft σε μία ανερχόμενη γειτονιά… όσο οι άνθρωποι, οι χώροι, οι απαιτήσεις διαφέρουν τόσο και οι προτάσεις ΚΕΝΤΙΑ προσαρμόζονται, εξελίσσονται και καλύπτουν κάθε ανάγκη. Γι’ αυτό, μέσα από μία ανεξάντλητη γκάμα προϊόντων και προτάσεων, η ΚΕΝΤΙΑ προσφέρει ιδέες που αναδεικνύουν όχι απλά χώρους, αλλά το χρόνο που περνάμε με όσους και ό,τι αγαπάμε περισσότερο.

Καινοτομία.

Η καινοτομία και η διαρκής αναζήτηση είναι στο DNA της ΚΕΝΤΙΑ που δεν ακολουθεί απλά τις εξελίξεις αλλά επιλέγει να τις ορίζει και να διευρύνει με σταθερά, σίγουρα βήματα, τα πεδία των δραστηριοτήτων της. Η εύρεση νέων υλικών, η έρευνα και η υιοθέτηση νέων τεχνολογιών μεγιστοποιούν τις δυνατότητες της ΚΕΝΤΙΑ και αποτελούν ένα ακόμα συγκριτικό πλεονέκτημα.

Ανταγωνιστικές, φιλικές τιμές.

Χωρίς να κάνει εκπτώσεις στην άψογη ποιότητα και την απαράμιλλη αισθητική, η ΚΕΝΤΙΑ φροντίζει ώστε οι τιμές των προϊόντων της να είναι φιλικές και προσιτές. Στόχος της είναι, με αφετηρία ένα προϊόν που φέρει την υπογραφή της, να δημιουργείται κάτι μεγαλύτερο, κάτι σημαντικότερο. Και το καταφέρνει, γιατί η ΚΕΝΤΙΑ δημιουργεί στιγμές… Ένα παιδικό όνειρο που αρχίζει σε ένα καλοστρωμένο κρεβατάκι, ένα ριχτάρι που απλώνεται μπροστά από το αναμμένο τζάκι, ένα μπουρνούζι που τυλίγει το σώμα μετά από ένα χαλαρωτικό μπάνιο, ένα τραπέζι στρωμένο για δύο… οι στιγμές είναι ατελείωτες, όσες και οι επιλογές.