Menu
ΛΙΣΤΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

Χρήσιμα

ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ

Η ΚΕΝΤΙΑ σας συνιστά να πλένετε τα μαξιλάρια τακτικά για να τους εξασφαλίζετε τέλεια υγιεινή. Τα μαξιλάρια πρέπει να ανανεώνονται κάθε 3 χρόνια περίπου. Αν η θήκη είναι κιτρινισμένη, αν το μαξιλάρι παραμένει επίπεδο όταν σηκώνετε το κεφάλι και είναι εσωτερικά ανομοιόμορφο τότε χρειάζεται αλλαγή. Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι ένας ξεκούραστος ύπνος μας βοηθάει να αποδώσουμε στο υπόλοιπο της ημέρας.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΞΙΛΑΡΙΩΝ

Η ΚΕΝΤΙΑ έχει παρουσιάσει εδώ και 10 χρόνια ένα πρωτοποριακό προϊόν για την προστασία των στρωμάτων και των μαξιλαριών με την εμπορική ονομασία COTTON cover. Κύριο σκοπό έχει την προστασία του στρώματος από ανθρώπινες απεκκρίσεις που αποβάλλονται φυσιολογικά κατά τις ανθρώπινες δραστηριότητες (ιδρώτας) είτε από υγρά (νερό, ποτό κλπ) που πιθανόν να χυθούν από απροσεξία. Η μικροδομή του προϊόντος ενώ επιτρέπει την διέλευση του αέρα (αναπνοή) προσφέρει απόλυτη στεγανότητα και δεν επιτρέπει την διέλευση σε ακάρεα, βακτήρια, μύκητες κλπ λειτουργώντας σαν διηθητικό φίλτρο. Το προϊόν πλένεται στους 90οC , είναι απολύτως αθόρυβο, δεν απαιτεί σιδέρωμα, δεν δημιουργεί ζάρες και λόγω της βαμβακερής πάνω επιφάνειας του (100% cotton jersey) αναδεικνύει το σεντόνι που στρώνεται από πάνω. Οπτικά αόρατο έρχεται να αγκαλιάσει οποιαδήποτε διάσταση στρώματος και μαξιλαριού δίνοντας μοναδική αίσθηση καθαριότητας και φρεσκάδας σε πραγματικά ικανοποιητική τιμή.

ΠΕΤΣΕΤΕΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΕΤΣΕΤΕΣ

Σε ποιον δεν αρέσει να βγαίνει από το μπάνιο και να τυλίγεται σε φρέσκες, μυρωδάτες, μαλακές πετσέτες; Και αυτό ισχύει φυσικά τόσο για το μπάνιο, όσο και στην πισίνα. Βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθούμε.

Το πρώτο ξέβγαλμα. Πριν χρησιμοποιήσεις τις πετσέτες για πρώτη φορά πλύνε τις μια φορά, έτσι ώστε να φύγει η όποια κόλα μπορεί να έχει βάλει ο κατασκευαστής από πριν.

Το μαγικό ξίδι. Χρησιμοποίησε μία κούπα λευκό ξίδι σε μια πλύση μαζί με το απορρυπαντικό μία ή δύο φορές τον μήνα, έτσι ώστε να εξαφανιστούν τα κάθε λογής κατάλοιπα που μπορεί να αφήνουν στα ρούχα το σαπούνι ή το μαλακτικό. Τα κατάλοιπα αυτά μαζεύονται το ένα στρώμα πάνω από το άλλο και δημιουργούν μια άσχημη αίσθηση. Το ξίδι με τη σειρά του διαλύει τα υπολείμματα αυτά στη στιγμή, αφήνοντας τις πετσέτες μαλακές και φουντωτές.

Σόδα η ισχυρή. Αν έχεις αντιληφθεί ότι μια πετσέτα έχει σκληρύνει πολύ τότε βάλε στο απορρυπαντικό μισή κούπα μαγειρική σόδα και πρόσθεσε στο ξέβγαλμα μία κούπα λευκό ξίδι. Αυτό, σημείωσέ το κυρίως για τις πετσέτες παραλίας, που λόγω του αλατιού της θάλασσας παρουσιάζουν έντονα σημάδια «κοκαλώματος».

ΠΑΠΛΩΜΑΤΑ, ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ

Το εσωτερικό των παπλωμάτων είτε αποτελείται από πούπουλο, συνδυασμό πούπουλο και φτερού, ή συνθετικού υλικού λειτουργεί ως εξής: Το υλικό έχει τη δυνατότητα να συγκρατεί το ζεστό αέρα μέσα του και να αποβάλει το κρύο. Με τον τρόπο αυτό το σώμα μας που είναι σε επαφή με το πάπλωμα ζεσταίνεται. Ανάλογα τώρα με το υλικό της εσωτερικής γέμισης αλλά και το βάρος – ποσότητας ζεσταινόμαστε λιγότερο ή περισσότερο.

Τύποι παπλωμάτων:

  • Εξωτερικό ύφασμα microfiber και γέμιση hollow fiber: Πάπλωμα πολύ ελαφρύ αλλά με όγκο. Αντιαλέργικό το οποίο αντέχει σε σκληρή χρήση και σε πολλά πλυσίματα στο πλυντήριο. Πάπλωμα σε ιδιαίτερη οικονομική τιμή.
  • Εξωτερικό ύφασμα βαμβακερό και γέμιση microfiber: Μαλακό και ελαφρύ πάπλωμα το οποίο αντέχει σε πολλά πλυσίματα στο πλυντήριο. Αντιαλεργικό πάπλωμα μεγάλης αντοχής.
  • Μάλλινο πάπλωμα: Φυσικό και υγιεινό προϊόν που ζεσταίνει χωρίς πολύ βάρος. Το μαλλί αναπνέει με το σώμα μας αποβάλλοντας την υγρασία στο περιβάλλον, προσφέροντας μας έναν ευχάριστο και ξεκούραστο ύπνο.
  • Πουπουλένιο πάπλωμα: Ελαφρύ φυσικό προϊόν που προσφέρει ευεξία και ευχάριστο ύπνο. Το υλικό της εσωτερικής γέμισης είναι από καθαρό πούπουλο χήνας με πρόσμιξη φτερού σε αναλογία που φτάνει μέχρι 90-10 ( 90% πούπουλο -10% φτερό ).

TOG

Η tog είναι ένα μέτρο της θερμικής αντίστασης του χώρου της μονάδας, επίσης γνωστή ως θερμική insulance, που χρησιμοποιείτε συνήθως στη βιομηχανία κλωστοϋφαντουργίας, και συχνά αναφέρεται στα παπλώματα . Με απλά λόγια η θερμική απόδοση ενός παπλώματος μετριέται σε togs. Το ιδανικό σκέπασμα (πάπλωμα-κουβέρτα-κουβερτόριο) είναι αυτό που μας κρατά όσο ζεστούς η δροσερούς θέλουμε κατά τη διάρκεια του ύπνου. Αυτό λοιπόν αλλάζει με την εποχή αλλά και το μικροκλίμα της περιοχής που ζούμε.

Ενδεικτικά αναφέρουμε πιο κάτω μονάδες Tog ανά προϊόν και εποχή με την ελάχιστη τιμή για μεσογειακό κλίμα και τη μεγαλύτερη για βορείων περιοχών κλίμα.

  • Ελαφρύ καλοκαιρινό κουβερτόριο: 3,0 - 4,5 tog
  • Άνοιξη / Φθινόπωρο κουβέρτα-κουβερτόριο : 7,5 – 10,5 tog
  • Χειμώνας πάπλωμα: 10,5 - 13,5 tog

Λίγοι κατασκευαστές όπως η ΚΕΝΤΙΑ διαθέτουν στην αγορά συνδυασμένα παπλώματα που αποτελούνται από δύο παπλώματα – ένα ελαφρύ και ένα βαρύτερο. Το ελαφρύ είναι περίπου 4,5 tog και το βαρύτερο περίπου 9,0 tog. Αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν μεμονωμένα ως το καλοκαίρι (4,5 tog) και την άνοιξη / φθινόπωρο (9,0 tog). Όταν ενώνονται μεταξύ τους με κόπιτσες γύρω από τις άκρες, σε κάθε μια από τις γωνίες, δίνουν ένα πάπλωμα ιδανικό για χειμώνα 13,5 tog .